Yusuf AYKEMAT
Beslenme ve Diyetetik
Varyantlar
E-Posta yaykemat@nny.edu.tr
Website
Durum
Ünvan Arş. Gör.
YÖK Araştırmacı Numarası
Atıf Dağılımları

Investigation of double-carbapenem efficiency in experimental sepsis of colistin-resistant Klebsiella pneumoniae

Yusuf AYKEMATObjective: Klebsiella pneumoniae, a Gram-negative pathogen, especially which produces carbapenemase, is seen as a major threat to public health due to rapid plasmid-mediated spread of resistance and limited therapeutic options available for treatment. Although colistin has been recognized as a last resort antimicrobial for multidrug-resistant K. pneumoniae infections, these isolates have developed resistance to colistin as a result of its intensive use. The aim of this study was to evaluate the efficacy of double-carbapenem treatment of colisti ...Daha fazlası Makale/Derleme2021Nothern Clinics Of Istanbul5 Görüntülenme

Relationship between dairy consumption and abdominal obesity

Neriman İNANÇ Eda BAŞMISIRLI Aslı Gizem ÇAPAR Yusuf AYKEMATObjective This cross-sectional study aimed to demonstrate the relationship between dairy consumption and abdominal obesity in adolescents. Method In total, 700 adolescents participated in this cross-sectional study. Sociodemographic characteristics, consumption of dairy, body mass index (BMI), waist circumference (WC), and waist/height (W/H) ratio were evaluated. The participants were divided into two groups as to whether their dairy consumptions were below or above 3 portions/d, according to the Turkey Dietary Guideline recommendations. Result ...Daha fazlası Makale/Derleme2022Journal of the American College of Nutrition8 Görüntülenme

Ev şartlarında yapılan vakumlama ve dondurma işlemleri bazı üzümsü meyvelerin total antioksidan kapasite ve fenolik bileşen içeriklerini değiştiriyor mu?

Yusuf AYKEMAT Mustafa NİSARİTarihin başlangıcından bu yana doğal olarak yetişen yabani meyveler gerek beslenme gerek tıbbi ve bazen de diğer amaçlarla kullanılmaktadırlar. Son yıllarda üzümsü meyveler olarak da bilinen bu meyve grubunun yüksek antioksidan nedeniyle tüketimleri artmıştır. Yapılan çalışmalar ile bu meyvelerin hem antioksidan; hem de fenolik bileşenlerin iyi bir kaynağı oldukları bilinmektedir. İlgili meyve grubunun biyoaktif bileşiklerinin içeriği ve kalitatif kompozisyonu nedeniyle içerikleri birbirlerinden farklı olsa da ortak olarak içerdikleri en faydal ...Daha fazlası Bilimsel Araştırma Etkinlikleri2021Erü Veterinerlik Fakültesi, Besin Hijyeni Laboratuvarı9 Görüntülenme

Yöresel gilaburu meyvesinin dondurma ve salamura ile saklama yöntemlerinde total antioksidan kapasite ve fenolik bileşen içeriklerinde farklılık var mıdır?

Yusuf AYKEMATGilâburu (Viburnum opulus L.) Türkiye’nin Orta Anadolu Bölgesindeki önemli bir bitkidir. Gilaburu üzerinde yapılan çalışmalarda giaburu meyvesinin içeriğinde yoğun olarak antioksidanların, antimikrobiyal maddelerin ve çeşitli vitaminlerin varlığına rastlanılmıştır. Dahası bazı çalışmalarca sağlık üzerine farklı etkilerinin olduğu ortaya konulmuştur. Bu çalışma; Kayseri’ye has yöresel bir meyve olan gilaburunun vakumlanıp dondurularak saklanan formunun total antioksidan ve fenolik bileşen içerikleri ile sadece su ile salamurası yapılmış formunun ...Daha fazlası Bilimsel Araştırma Etkinlikleri2021NNYÜ Organik Kimya Laboratuvarı13 Görüntülenme

Alanya’da yetiştirilen hass ve fuerte avokado yapraklarından hazırlanan ekstratlarda total antioksidan ve toplam fenolik bileşen tayini

Yusuf AYKEMATAvokado (Persea americana) Lauraceae (Defnegiller) familyasına ait olup, subtropik bir meyvedir. Dünyada Meksika, Peru gibi ülkelerde kültürü yapılan avokadonun bazı çeşitlerinin Türkiye’ye getirilmesi ile Alanya gibi bazı yörelerde avokado üretimi yapılmaya başlanmıştır. Avokado meyvesi ve yaprağının besinsel içeriğinden ötürü çeşitli sağlık yararlarının olduğu belirtilmektedir. Avokado meyvesinin kendisinin yanı sıra yapraklarının da geleneksel bir ilaç olarak kullanıldığı bilinmekte; literatürde verilen bazı çalışmalarca da çeşitli sağl ...Daha fazlası Bilimsel Araştırma Etkinlikleri2021YOK6 Görüntülenme

Evaluation of Nutritional Status with Healthy Eating Index (HEI-2010) of Syrian Refugees Living Outside the Refugee Camps.

Neşe KAYA Aslı Gizem ÇAPAR Neriman İNANÇ Eda BAŞMISIRLI Yusuf AYKEMATAbstract: Nutrition is a public health issue. Amongst populations of refugees, unmet nutritional needs have been identified. The aim of this study was to evaluate the nutritional status of Syrian refugees living outside the refugee camps in Kayseri, Turkey. Socio-demographic data and anthropometric measurements of the refugees were collected. The relationship between diet quality, which was assessed through the Healthy Eating Index (HEI-2010), and factors (including the duration of time spent outside the refugee camp, income, obesity, and waist ...Daha fazlası Makale/Derleme2023Int J Environ Res Public HealthInt J Environ Res Public Health6 Görüntülenme

Total aflatoxin and ochratoxin A levels, dietary exposure and cancer risk assessment in dried fruits in Türkiye

Gizem Aytekin Şahin Yusuf AYKEMAT Ayşegül Tuğba YILDIZ Neriman İNANÇThis study aimed to measure total aflatoxin (AF) (AFB1, AFB2, AFG1, and AFG2) and ochratoxin A (OTA) levels in dried fruit samples and to evaluate the potential dietary exposure and cancer risk to these mycotoxins in Kayseri/Türkiye. Dried fruit samples were collected between April–May 2021. A total of 11 dried grapes and apricot samples, 7 dried fig and plum samples were collected. Total aflatoxins and OTA in dried fruits were determined by ELISA method. Then, the margin of exposure (MOE) and cancer risk were calculated. Total AF was detected ...Daha fazlası Makale/Derleme2024ToxiconElsevier2 Görüntülenme

The Amount of Acrylamide Formed in Different Types of Potatoes: Does It Change with Traditional Baking, Fryer and Airfry Fring Cooking Methods?

Yusuf AYKEMAT Gizem Aytekin Şahin Merve KİP Neriman İNANÇABSTRACT Objective: Advancements in culinary technologies continually introduce new cooking methods, adapting to the evolving lifestyles of modern society. Notably, air frying has gained popularity in recent years due to the widespread use of home-based airfryer devices. This method of food preparation presents itself as a novel and environmentally favorable cooking instrument, as it mitigates the generation of oil waste and, in comparison, reduces both cooking durations and energy consumption, particularly in terms of electricity and fossil fu ...Daha fazlası Bildiri20235 TH WORLD CONFERENCE ON SUSTAINABLE LIFE SCIENCESWOCOLS2 Görüntülenme

YÖK Akademik Bilgiler
Kayıt bulunamadı
İlgili Araştırmacılar
BM Sürdürülebilir Kalkınma 1
4 Yayın
Konu Dağılımı
Türler Dağılımı
Erişilen ülkeler
Görüntülenme
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms