Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 3 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Arş. Gör. Merve KİPBeslenme ve Diyetetik
Erişime Açık

İRRİTABL BAĞIRSAK SENDROMU OLAN HASTALARDA ORTOREKTİK EĞİLİMLERİN VE DİYET KALİTESİNİN YAŞAM KALİTESİYLE İLİŞKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Neşe KAYA | Aslı Gizem ÇAPAR | Merve KİP

İrritabl Bağırsak Sendromu (İBS) olan bireyler için besinler, semptom tetikleyicileri olarak büyük bir önem taşır. Özellikle yaşanan semptomlar ve bu semptomların ortaya çıkmasından duyulan korku, İBS hastalarının yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bununla birlikte İBS ile yeme bozuklukları arasındaki çift yönlü ilişkiye ilgi giderek artmaktadır. Bu araştırma, İBS hastalarının ortorektik eğilimlerinin, gastrointestinal sistem semptom şiddetininin ve diyet kalitesinin yaşam kalitesine etkisini değerlendirmek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmamızın verileri 1 Haziran 2023-31 Temmuz 2023 tarihl ...Daha fazlası

Erişime Açık

NUTRITIONAL STATUS AND MEDITERRANEAN DIET ADHERENCE OF THE CHILDREN AND ADOLESCENTS WITH DOWN SYNDROME AND THEIR SIBLINGS

Neşe KAYA | Neriman İNANÇ | Merve KİP

Rationale: This study aimed to investigate the nutritional status, eating practices, dietary intake and Mediterranean diet quality scores (KIDMED) of children and adolescents with Down Syndrome (DS) and their non-DS siblings. Methods: This cross-sectional study was carried out 57 participants divided into two groups, consisting of 34 DS individuals and 23 control siblings, in Kayseri/Turkey. Socio-demographic data, anthropometric measurements, food consumption and feeding difficulties were recorded face to face. Dietary patterns are evaluated by the Mediterranean Diet Quality Index (KIDMED). T ...Daha fazlası

Erişime Açık

The Amount of Acrylamide Formed in Different Types of Potatoes: Does It Change with Traditional Baking, Fryer and Airfry Fring Cooking Methods?

Yusuf AYKEMAT | Gizem Aytekin Şahin | Merve KİP | Neriman İNANÇ

ABSTRACT Objective: Advancements in culinary technologies continually introduce new cooking methods, adapting to the evolving lifestyles of modern society. Notably, air frying has gained popularity in recent years due to the widespread use of home-based airfryer devices. This method of food preparation presents itself as a novel and environmentally favorable cooking instrument, as it mitigates the generation of oil waste and, in comparison, reduces both cooking durations and energy consumption, particularly in terms of electricity and fossil fuels while due to its cooking nature, it may also c ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms