Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 5 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Doç. Dr. Büşra KEPENEK VAROLFizyoterapi ve Rehabilitasyon
Erişime Açık

Down sendromlu çocuklarda fiziksel aktivite ve performans düzeylerinin incelenmesi

Büşra KEPENEK VAROL | Meltem YAZICI

Amaç: Down sendromu (DS), ciddi bir zihinsel engele sahip olmakla birlikte genel olarak fizyolojik ve fonksiyonel kısıtlılıklara yol açan gelişimsel bir bozukluktur. Daha çok musküloskeletal problemlerle ilişkili olan bu bozukluklar çoğunlukla göz ardı edilmektedir. Bu çalışmanın amacı, DS’li çocukların fiziksel aktivite ve performans düzeylerini incelemek ve tipik gelişim (TG) gösteren çocuklarla karşılaştırmaktır. Gereç ve Yöntemler: Çalışmaya 8-12 yaş arası 24 DS ve 24 TG gösteren çocuk dâhil edildi. Tüm çocukların antropometrik ölçümleri alındı. Fiziksel aktivite ve performans düzeyleriyle ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms