Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 3 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Tip 1 Diyabetli Çocuk ve Adölesanların Diyet Kalitesi, Diyet Asit Yükü ve Glisemik Kontrol ile İlişkisi

Gizem Aytekin Şahin | Neriman İNANÇ

Amaç: Artmış diyet kalitesi, Tip 1 Diabetes Mellitus’ta (T1DM) iyi bir metabolik kontrol ve azalmış komplikasyon riski ile ilişkili olabilirken, günümüzde sıkça tüketilen Batı tarzı diyetlerin düşük diyet kalitesi ve yüksek diyet asit yüküne sahip olduğu gösterilmiştir. Bu araştırmada, T1DM’li çocuk ve adölesanların diyet kalitesi ve asit yükünün saptanması ve bu parametrelerin metabolik kontrol ile ilişkisinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bireyler ve Yöntem: Araştırmaya, 8-18 yaş arasında 75 T1DM’li ve 88 sağlıklı birey dahil edilmiş ve tüm katılımcıların antropometrik ölçümleri yapılmışt ...Daha fazlası

Erişime Açık

Annelere Verilen Eğitimin Tamamlayıcı Beslenme Üzerine Etkisi

Gizem Aytekin Şahin | Neşe KAYA

Amaç: Bu çalışmada, diyetisyen tarafından verilen kapsamlı bir tamamlayıcı beslenme eğitiminin annelerin bilgi düzeyi ve tamamlayıcı beslenme uygulamaları üzerine etkisinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bireyler ve Yöntem: Araştırmaya henüz tamamlayıcı beslenmeye başlamamış 3-5 aylık bebeği olan 83 anne dahil edilmiştir. Katılımcılar eğitim grubu (n=42 anne ve bebek) ve kontrol grubu (n=41 anne ve bebek) olmak üzere iki gruba ayrılmıştır. Verilerin toplanmasında sosyo-demografik özellikler ve tamamlayıcı beslenme konusundaki bilgi düzeyine yönelik soruları içeren anket formu kullanılmıştır. ...Daha fazlası

Erişime Açık

Polifenollerden Zengin Besinler ve Hipertansiyon

Gizem Aytekin Şahin

ÖZET Sistolik kan basıncının 140 mmHg ve diyastolik kan basıncının 90 mmHg üzerinde olması olarak tanımlanan hipertansiyon, Türkiye’de önemli bir halk sağlığı problemidir. Hipertansiyonun önlenmesinde beslenme alışkanlıkları büyük önem taşımaktadır. Polifenollerden zengin çay, şarap, üzüm, kakao, zeytinyağı, soya gibi yiyecek ve içeceklerin diyette düzenli olarak tüketilmesinin kardiyovasküler sistem üzerinde koruyucu etkileri olduğu düşünülmektedir. Bu koruyucu etkiler; süperoksit anyon temizleme ve vasküler oksidatif stresi azaltma gibi fonksiyonları ile ilişkilendirilmektedir. Bu çalışmada, ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms