Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
İlgili Araştırmacılar [1]
Tam Metin [1]
Tür [1]
Konu Başlıkları [1]
Açık Erişim Tarihi [1]
Tarih [1]
Dizin Platformu [1]
Erişime Açık

“PENCEREDEKİ KADIN” FİLMİNİN BAŞ KARAKTERİ OLAN ANNA FOX’UN RUHSAL BOZUKLUKLARIN TANISAL VE SAYIMSAL EL KİTABI (DSM-5) ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ

Büşra ALTINIŞIK

Bu çalışma, “Penceredeki Kadın” filminin psikopatoloji bağlamında değerlendirilmesini kapsamaktadır. Çalışmada öncelikle psikoloji ve sinema arasındaki yakın ilişkiye değinilerek filmlerde psikopatolojinin ele alınışı ile ilgili bilgi verilmiştir. Ardından filmin künyesi ve içeriği verilerek filmde ana karakterin yaşadığı agorafobi bozukluğu ile ilgili genel bilgiler aktarılmıştır. Bu bağlamda agorafobinin tanımı, görülme sıklığı ve etiyolojisi ile ilgili kısaca bilgiler yer almaktadır. Ardından, ana karakter olan Anna Fox’un psikopatoloji kapsamında analizi yapılmıştır. Anna Fox’un yaşadığı s ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms