Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
İlgili Araştırmacılar [1]
Tam Metin [1]
Tür [1]
Yazar [1]
Alt Tür [1]
Alt Tür 1 [1]
Açık Erişim Tarihi [1]
Tarih [1]
Dizin Platformu [1]
İsmi Geçen [1]
Erişime Açık

Sistemik Glukokortikoid Kullanan Hastaların Mandibular Kemik Yapısının Fraktal Analiz ile Değerlendirilmesi

RIDVAN AKYOL

Glukokortikoidler, güçlü antiinflamatuar, antiallerjik, immünsüpresif etkileri nedeniyle birçok inflamatuar, allerjik ve otoimmün hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlardır. Glukokortikoid bağımlı osteoporoz, sekonder osteoporozun ve 50 yaş altında görülen osteoporozun en sık nedeni olmakla birlikte osteoporozun en sık iyatrojenik nedenidir. Glukokortikoidlerin kemik üzerindeki baskın etkisi, kemik formasyonunun bozulmasıdır. Kemik mineral yoğunluğunda azalma glukokortikoidlerin hızlı etkilerindendir. Fraktal analiz (FA), trabeküler kemik gibi karmaşık yapıların incelenmesinde kullanılan mat ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms