Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Doç. Dr. Hüsniye AKILLISiyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Erişime Açık

Yeşil kamu alımları farkındalığı: İzmir Büyükşehir Belediyesi örneği

Hüsniye AKILLI

Yeşil kamu alımları sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılması bakımından doğrudan ve/veya dolaylı olarak yardımcı olabilecek politika araçlarından biridir ancak küresel ölçekte yeterli düzeyde kabul görmemiştir. Hâlbuki yeşil kamu alımları başta çevresel konular olmak üzere sosyal, ekonomik ve politik alanlarda önemli bir etki yaratma potansiyeline sahiptir. Üstelik yeşil kamu alımlarının yaratacağı olumlu etkiler “eğer böyle olsaydı” tarzı bir temenni ve/veya ihtimalin çok daha ötesinde bir anlam taşımaktadır. Mevcut koşullar içerisinde bile bazı ülkeler tarafından hayata geçirilen birta ...Daha fazlası

Erişime Açık

Çevreci hareketler konulu gazete haberlerinin mukayeseli incelemesi

Hüsniye AKILLI

Çevresel kaynakların sonsuz olmadığına ilişkin farkındalığın artması ve çevresel sorunların küreselleşmesi ile birlikte 21. yüzyılda önem kazanmaya başlayan çevre hakkı, çevrenin korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik tedbirlerin alınmasına hem hukuksal olarak hem de toplumsal boyutta destek sağlamayı hedefleyen önemli bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Temel bir insan hakkı olarak da kabul gören çevre hakkı, diğer birçok insan hakkı ile de doğrudan veya dolaylı olarak ilgili ve ilişkilidir. Canlıların en tabii ve vazgeçilmez hakkı olan yaşam hakkının deste ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms