Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

TOPSIS Destekli Maksimum Kapsama Modeli ile Afet Sonrası Toplanma Alanlarının Belirlenmesi

Betül YILDIRIM

Doğal afetler afet merkezinde ya da merkeze yakın yerlerde pek çok insanı olumsuz etkilemektedir. Ülkemizin özellikle deprem ülkesi olması nedeniyle afet yönetiminin en doğru şekilde yapılması gerekmektedir. İl afet müdürlükleri tarafından belirlenen toplanma alanları da afetten etkilenen halkın geçici olarak toplanabileceği alanlardır. Bu çalışma kapsamında afet sonrasında halkın toplanması için oluşturulmuş toplanma alanlarının belirli bir sistematik ile belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada Kayseri ili Talas ilçesi uygulama alanı olarak seçilmiş ve mevcut toplanma alanlarının belirli kısıtl ...Daha fazlası

Erişime Açık

Elmas Benzeri Karbon Kaplamanın Tel ve Braketler Arasındaki Sürtünme Kuvveti Üzerine Etkileri

Hikmetnur Danışman

Bu çalışmanın amacı, elmas benzeri karbon kaplamanın ortodontik paslanmaz çelik tel ve braketlerin mekanik özellikleri ve aralarında oluşan sürtünme kuvvetleri üzerindeki etkisini incelemektir. Bu çalışmada 40'ar adet 0,022 inch sağ üst kanin braketi ve 0,019 x 0,025 inç paslanmaz çelik tel kullanılmıştır. Tellerin ve braketlerin yarısı fiziksel buhar biriktirme (PVD) tekniği kullanılarak elmas benzeri karbon (DLC) ile kaplanmıştır. Kaplamalı ve kaplamasız teller ve braketlerden oluşan farklı ikili gruplar Instron üniversal test cihazı kullanılarak sürtünme deneylerine tabi tutulmuştur. Braket ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms