Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 8 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

DENTAL GELİŞİM VE İSKELETSEL MATÜRASYON ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ

Hikmetnur

AMAÇ: Bu çalışmanın amacı mandibular sol yedi dişin kalsifikasyon aşamaları ile pubertal büyüme atılımı evreleri arasındaki ilişkiyi incelemektir. GEREÇ VE YÖNTEM: Çalışmaya, 8-16 yaş aralığındaki 654 sağlıklı bireyin (245 erkek, 409 kız) panoramik ve el-bilek radyografileri dahil edilmiştir. İskeletsel matürasyon, Björk ve Grave & Brown’un tanımladığı 9 aşamalı sınıflandırmaya göre; dental gelişim ise Demirjian metoduna (Demirjian İndeks) göre belirlenmiştir. Demirjian indeksi ve el-bilek matürasyon evreleri arasındaki ilişkiyi belirlemek için Spearman’s Rho korelasyon katsayısı kullanılmıştı ...Daha fazlası

Erişime Açık

The Amount of Acrylamide Formed in Different Types of Potatoes: Does It Change with Traditional Baking, Fryer and Airfry Fring Cooking Methods?

Yusuf AYKEMAT | Gizem Aytekin Şahin | Merve KİP | Neriman İNANÇ

ABSTRACT Objective: Advancements in culinary technologies continually introduce new cooking methods, adapting to the evolving lifestyles of modern society. Notably, air frying has gained popularity in recent years due to the widespread use of home-based airfryer devices. This method of food preparation presents itself as a novel and environmentally favorable cooking instrument, as it mitigates the generation of oil waste and, in comparison, reduces both cooking durations and energy consumption, particularly in terms of electricity and fossil fuels while due to its cooking nature, it may also c ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms