Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.002 sn
İlgili Araştırmacılar [1]
Tam Metin [1]
Yazar [1]
Konu Başlıkları [1]
Bilimsel Araştırma Etkinlikleri [1]
Açık Erişim Tarihi [1]
Tarih [1]
Dizin Platformu [1]
Erişime Açık

Yöresel gilaburu meyvesinin dondurma ve salamura ile saklama yöntemlerinde total antioksidan kapasite ve fenolik bileşen içeriklerinde farklılık var mıdır?

Yusuf AYKEMAT

Gilâburu (Viburnum opulus L.) Türkiye’nin Orta Anadolu Bölgesindeki önemli bir bitkidir. Gilaburu üzerinde yapılan çalışmalarda giaburu meyvesinin içeriğinde yoğun olarak antioksidanların, antimikrobiyal maddelerin ve çeşitli vitaminlerin varlığına rastlanılmıştır. Dahası bazı çalışmalarca sağlık üzerine farklı etkilerinin olduğu ortaya konulmuştur. Bu çalışma; Kayseri’ye has yöresel bir meyve olan gilaburunun vakumlanıp dondurularak saklanan formunun total antioksidan ve fenolik bileşen içerikleri ile sadece su ile salamurası yapılmış formunun total antioksidan ve fenolik bileşen içerikleri a ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms