Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 5 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Kadına karşı ve ev içi şiddetle mücadelede mihenk taşı: İstanbul Sözleşmesi

Gülnihan AVCI

Kadına karşı şiddet insan hakları ihlali olarak ve kadın-erkek eşitliğine dair erkekliğin kadın bedeni ve mental sağlığı üzerinde her türlü zarar verici eylem olarak tanımlanabilir. Kadına karşı şiddet yalnızca fiziksel olarak gerçekleşmemekte, psikolojik, cinsel, ekonomik açıdan da kadınlara yöneltilebilmektedir. Şiddeti eyleyenler ise tanınmayan kişiler olabilmekle birlikte genellikle hane içindeki kişilerdir. Şiddetin yoğunlukla hane içerisinde gerçekleşmesi şiddete karşı önlem almayı ve şiddeti engellemeyi kamusal-özel alan ayrımından dolayı zorlaştırmaktadır. Türkiye’de 1980’ler itibarıyl ...Daha fazlası

Erişime Açık

Çalışma Hayatında Kadın: Türkiye`de Kadın İstihdamının Genel Görünümü

Gülnihan AVCI

Çalışma emek ile doğrudan bağlantılı bir kavram olup insanı hayatla bütünleştiren bir olgudur. İnsan emek verdikçe var olduğunu hisseder ve temel gereksinimlerini karşılar. Kadının emeği ile birlikte anılması ise kadının toplumsal olarak varoluşunu vurgulamakta ve kadının günlük olarak yaptığı ev işleri, yaşlı ve çocuk bakımı gibi yükümlülüklerini emek kavramıyla bütünleştirmektedir. Kadın emeği patriyarka ve kapitalizmin sürekli birlikteliği ile birlikte görünmez kılınmakta ve kapitalizm dayandığı toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile kendi sürekliliğini sağlayabilmektedir. Kadın emeği kapitalis ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms