Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Doç. Dr. Mustafa NİSARİBeslenme ve Diyetetik
Erişime Açık

İskemi/reperfüzyon hasarı oluşturulan ratlarda melatoninin böbrek fonksiyonları üzerine etkisi

Mustafa NİSARİ | Neriman İNANÇ | Eda BAŞMISIRLI

Amaç: Serbest oksijen radikalleri iskemi/reperfüzyon(I/R) esnasında patofizyolojik doku değişimlerine neden olmaktadır. Bu çalışmada deneysel iskemi/reperfüzyonun sıçan böbreklerinde yol açtığı oksidatifhasara karşı güçlü bir antioksidan olan melatonininböbrek fonksiyonları ve böbrek hasarı üzerindeki etkilerinin araştırılması amaçlandı.Gereç ve Yöntem: Çalışmada 200-250 g ağırlığında 28adet dişi Wistar albino rat kullanıldı. Ratlar rastgele 4gruba ayrıldı (n=7). Kontrol grubu (K): Hayvanlara herhangi bir ilaç enjeksiyonu ya da I/R işlemi yapılmadı. I/R grubu: Herhangi bir ilaç enjeksiyonu yap ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms