Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 4 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Dr. Öğr. Üyesi Ukbe ŞIRAYDERFizyoterapi ve Rehabilitasyon
Erişime Açık

Adölesan diparetik ve hemiparetik serebral palsililerde dinamik denge ve vücut kitle indeksi ile ilişkisi

Ferhan SOYUER | Feyzan CANKURTARAN | Ukbe ŞIRAYDER | Mustafa Cem TÜRKMEN

Amaç: Adölesan hemiparetik ve diparetik serebral palsili (SP) gruplar arasında dinamik denge yönünden farklılığı araştırmak ve denge ile vücut kütleindeksi(VKİ) ilişkisini saptamaktır.Yöntem: Çalışmamıza yaş ve cinsiyet bakımından benzer olan 12-18 yaş aralığındaki 21 hemiparetik SP’li, 19 diparetik SP’li, 26 sağlıklı adölesan alındı. Bireylerin sosyodemografik bilgileri kişisel bilgi formunda kaydedildive dinamik denge değerlendirmesi için ise zamanlı kalk yürü testi (ZKY testi) kullanıldı. Bulgular: Yapılan çalışmada hemiparetikler ve diparetik adölesanlar arasında hamilelikte geçirilen hast ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms