Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Türkiye`de tüketici enflasyonunun iktisadi belirleyicileri: ardl analizi

Dilek SÜREKÇİ YAMAÇLI

Çalışmada, Türkiye’de, 2004:01-2015:07 dönemi için aylık verilerle, ARDL analizi kullanılarak, tüketici enflasyonunu etkileyen iktisadi unsurlar incelenmiştir. Literatüre katkı sağlamak amacıyla, çalışmada; TÜFE, HTÜFE ve ITÜFE bazlı enflasyona ait modeller oluşturulmuş, yurtiçi kredi hacmine kredi kartı harcamaları dahil edilmiş, faiz oranı göstergesi olarak ağırlıklı ortalama borçlanma maliyeti kullanılmış, kapasite kullanım oranı ve üretici fiyatlarının enflasyonun üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Çalışma sonucunda, enflasyonun gecikmeli değerleri, kapasite kullanım oranı ve üretici enf ...Daha fazlası

Erişime Açık

The effects of exchange rate and ınterest rate on producer prices in Turkey

Sürekçi Yamaçlı, Dilek

The aim of this study is to investigate the relations between exchange rate, interest rate and producer prices for 2004-2013 periods in Turkey. To the determine relationships between variables Johansen Co-Integration, Vector Error Correction, Granger Causality and Relative Sensitivity Analysis are used. According to results of the study; there are short and long-term relationships between exchange rate, interest rate and producer prices. Beside this, relationship between inflation and the exchange rate is higher than the interest rate. On the other hand, effect of the interest rate on the exch ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms