Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Aile içi şiddete kültürel bakış

Zeliha KAYA ERTEN

Dünyada ve Türkiye'de şiddet birçok nedenle ve yoğun olarak görülmektedir. Şiddetin en çok görülen şekli aile içi şiddettir. Aile içi şiddet çoğunlukla erkeğin kadına ve çocuğa uyguladığı şiddet olarak karşımıza çıkmaktadır. Aile içi şiddet şiddete uğrayan birey ve toplum için çok ciddi sonuçları barındırmaktadır. Bu sonuçlar bireylerin ruhsal ve fiziksel rahatsızlıklarından ölüme kadar gidebilmektedir. Toplumda ise şiddetin toplumun düzenini tehdit etmesi yanında şiddeti önlemeye ve sonuçlarını gidermeye yönelik harcamaların artması ile karşımıza çıkmaktadır. Aile içi şiddetin ortaya çıkmasın ...Daha fazlası

Erişime Açık

Kadın İçin Medya; Dost mu Düşman mı?

Zeliha KAYA ERTEN

Medyanın bireyler, toplumsal gruplar ve bir bütün olarak toplum üzerinde yapabileceği etkiler konusunda, birbirinden çok farklı görüşler ileri sürülmektedir. Son yıllarda biraz olsun değişim olmakla birlikte toplumsal yaşam içinde kadınların daha çok özel alanda yer aldığı düşüncesi, birçok televizyon programında ve gazete/dergi sayfalarında desteklenir. Kadın karakterler daha çok ev ve aile ortamında gösterilmekte ve yaşamlarının tüm ilgi alanı olarak da ev içi ilişkiler ve bireysel sorunlar sınırlandırılmaktadır. Elektronik, basılı, görsel ve işitsel medyanın iletişimde sürekli olarak kadını ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms