Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 8 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 8 Adet 0.002 sn
BM Sürdürülebilir Kalkınma [1]
Tam Metin [2]
Alt Tür 1 [1]
Bilimsel Araştırma Etkinlikleri [2]
Açık Erişim Tarihi [3]
Dizin Platformu [5]
Erişime Açık

Investigation of double-carbapenem efficiency in experimental sepsis of colistin-resistant Klebsiella pneumoniae

Yusuf AYKEMAT

Objective: Klebsiella pneumoniae, a Gram-negative pathogen, especially which produces carbapenemase, is seen as a major threat to public health due to rapid plasmid-mediated spread of resistance and limited therapeutic options available for treatment. Although colistin has been recognized as a last resort antimicrobial for multidrug-resistant K. pneumoniae infections, these isolates have developed resistance to colistin as a result of its intensive use. The aim of this study was to evaluate the efficacy of double-carbapenem treatment of colistin-resistant K. pneumoniae experimental sepsis in m ...Daha fazlası

Erişime Açık

Relationship between dairy consumption and abdominal obesity

Neriman İNANÇ | Eda BAŞMISIRLI | Aslı Gizem ÇAPAR | Yusuf AYKEMAT

Objective This cross-sectional study aimed to demonstrate the relationship between dairy consumption and abdominal obesity in adolescents. Method In total, 700 adolescents participated in this cross-sectional study. Sociodemographic characteristics, consumption of dairy, body mass index (BMI), waist circumference (WC), and waist/height (W/H) ratio were evaluated. The participants were divided into two groups as to whether their dairy consumptions were below or above 3 portions/d, according to the Turkey Dietary Guideline recommendations. Results The mean age of participants was 15.84 ± 1.23 ye ...Daha fazlası

Erişime Açık

Ev şartlarında yapılan vakumlama ve dondurma işlemleri bazı üzümsü meyvelerin total antioksidan kapasite ve fenolik bileşen içeriklerini değiştiriyor mu?

Yusuf AYKEMAT | Mustafa NİSARİ

Tarihin başlangıcından bu yana doğal olarak yetişen yabani meyveler gerek beslenme gerek tıbbi ve bazen de diğer amaçlarla kullanılmaktadırlar. Son yıllarda üzümsü meyveler olarak da bilinen bu meyve grubunun yüksek antioksidan nedeniyle tüketimleri artmıştır. Yapılan çalışmalar ile bu meyvelerin hem antioksidan; hem de fenolik bileşenlerin iyi bir kaynağı oldukları bilinmektedir. İlgili meyve grubunun biyoaktif bileşiklerinin içeriği ve kalitatif kompozisyonu nedeniyle içerikleri birbirlerinden farklı olsa da ortak olarak içerdikleri en faydalı biyoaktif bileşen grubu bu meyvelerin antioksida ...Daha fazlası

Erişime Açık

Yöresel gilaburu meyvesinin dondurma ve salamura ile saklama yöntemlerinde total antioksidan kapasite ve fenolik bileşen içeriklerinde farklılık var mıdır?

Yusuf AYKEMAT

Gilâburu (Viburnum opulus L.) Türkiye’nin Orta Anadolu Bölgesindeki önemli bir bitkidir. Gilaburu üzerinde yapılan çalışmalarda giaburu meyvesinin içeriğinde yoğun olarak antioksidanların, antimikrobiyal maddelerin ve çeşitli vitaminlerin varlığına rastlanılmıştır. Dahası bazı çalışmalarca sağlık üzerine farklı etkilerinin olduğu ortaya konulmuştur. Bu çalışma; Kayseri’ye has yöresel bir meyve olan gilaburunun vakumlanıp dondurularak saklanan formunun total antioksidan ve fenolik bileşen içerikleri ile sadece su ile salamurası yapılmış formunun total antioksidan ve fenolik bileşen içerikleri a ...Daha fazlası

Erişime Açık

Alanya’da yetiştirilen hass ve fuerte avokado yapraklarından hazırlanan ekstratlarda total antioksidan ve toplam fenolik bileşen tayini

Yusuf AYKEMAT

Avokado (Persea americana) Lauraceae (Defnegiller) familyasına ait olup, subtropik bir meyvedir. Dünyada Meksika, Peru gibi ülkelerde kültürü yapılan avokadonun bazı çeşitlerinin Türkiye’ye getirilmesi ile Alanya gibi bazı yörelerde avokado üretimi yapılmaya başlanmıştır. Avokado meyvesi ve yaprağının besinsel içeriğinden ötürü çeşitli sağlık yararlarının olduğu belirtilmektedir. Avokado meyvesinin kendisinin yanı sıra yapraklarının da geleneksel bir ilaç olarak kullanıldığı bilinmekte; literatürde verilen bazı çalışmalarca da çeşitli sağlık yararlarının olduğu göze çarpmaktadır. Bu yarar ...Daha fazlası

Erişime Açık

Evaluation of Nutritional Status with Healthy Eating Index (HEI-2010) of Syrian Refugees Living Outside the Refugee Camps.

Neşe KAYA | Aslı Gizem ÇAPAR | Neriman İNANÇ | Eda BAŞMISIRLI | Yusuf AYKEMAT

Abstract: Nutrition is a public health issue. Amongst populations of refugees, unmet nutritional needs have been identified. The aim of this study was to evaluate the nutritional status of Syrian refugees living outside the refugee camps in Kayseri, Turkey. Socio-demographic data and anthropometric measurements of the refugees were collected. The relationship between diet quality, which was assessed through the Healthy Eating Index (HEI-2010), and factors (including the duration of time spent outside the refugee camp, income, obesity, and waist circumference) were measured. Four hundred refuge ...Daha fazlası

Erişime Açık

Total aflatoxin and ochratoxin A levels, dietary exposure and cancer risk assessment in dried fruits in Türkiye

Gizem Aytekin Şahin | Yusuf AYKEMAT | Ayşegül Tuğba YILDIZ | Neriman İNANÇ

This study aimed to measure total aflatoxin (AF) (AFB1, AFB2, AFG1, and AFG2) and ochratoxin A (OTA) levels in dried fruit samples and to evaluate the potential dietary exposure and cancer risk to these mycotoxins in Kayseri/Türkiye. Dried fruit samples were collected between April–May 2021. A total of 11 dried grapes and apricot samples, 7 dried fig and plum samples were collected. Total aflatoxins and OTA in dried fruits were determined by ELISA method. Then, the margin of exposure (MOE) and cancer risk were calculated. Total AF was detected in dried fruit samples between 42.86%, and 100%. B ...Daha fazlası

Erişime Açık

The Amount of Acrylamide Formed in Different Types of Potatoes: Does It Change with Traditional Baking, Fryer and Airfry Fring Cooking Methods?

Yusuf AYKEMAT | Gizem Aytekin Şahin | Merve KİP | Neriman İNANÇ

ABSTRACT Objective: Advancements in culinary technologies continually introduce new cooking methods, adapting to the evolving lifestyles of modern society. Notably, air frying has gained popularity in recent years due to the widespread use of home-based airfryer devices. This method of food preparation presents itself as a novel and environmentally favorable cooking instrument, as it mitigates the generation of oil waste and, in comparison, reduces both cooking durations and energy consumption, particularly in terms of electricity and fossil fuels while due to its cooking nature, it may also c ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms