Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
İlgili Araştırmacılar [1]
Tam Metin [1]
Tür [1]
Alt Tür [1]
Alt Tür 1 [1]
Açık Erişim Tarihi [1]
Tarih [2]
Dizin Platformu [1]
Erişime Açık

Bulanık bozulma ve öğrenme etkisi altında tek makine teslim tarihi atama problemi

Oğuzhan Ahmet ARIK

Bu çalışmada tek makine ortamında bulanık bozulma ve öğrenme etkisi altında erken tamamlanma ve geç kalma sürelerinin toplamlarını en aza indirecek şekilde teslim tarihi ataması yapılacaktır. Probleme konu olan parametrelerin çoğu üçgen bulanık sayıları ile ifade edilmiştir. Belirsizlik parametrelere ait değerlerin rassal olarak ifade edilmesi değildir, iyi bilinmeyen, kesin olarak ifade edilemeyen değerlerin kapalı bir aralık içerisinde tanımlanmasıdır. Öyle ki, daha önce yapılmamış bir işe ait işlem süresinin ne kadar olacağının belirlenmesi bulanık sayılardan faydalanılarak, gerçekleşmesi b ...Daha fazlası

Erişime Açık

Genetik algoritma ile Türkiye'nin doğal gaz talep projeksiyonu

Oğuzhan Ahmet ARIK

Bu ¸çalışma, Türkiye’nin doğal gaz talep projeksiyonunu tahmin etmek için bir Genetik Algoritma (GA) önermektedir. Türkiye, ısınma, elektrik üretimi ve üretim sektörü için kendi kaynaklarına sahip olsa da; ihtiyaç duyulan doğal gaz miktarının büyük kısmı diğer ülkelerden ihraç edilmektedir. 1980 yıllarda başlayan üretim odaklı büyüme modeli ile Türkiye’de enerji sebepli cari açık oluşmaya başlamıştır. Bu nedenle, doğal gaz gibi hayati enerji kaynaklarının yaklaşık tahmini, dış ticaret açığı olan ülkeler için son derece önemlidir. Bu çalışma, 1998-2017 yılları arasındaki bazı ekonomik göstergel ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms