Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 4 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Türkiye`de spor sponsorluğu ve Türkiye Futbol Süper Ligi üzerine bir araştırma

Hayrettin UZUNOĞLU

Bu çalışmanın amacı, Türkiye Futbol Süper Ligi takımlarına forma sponsoru olan firmaların hisse senedi değerleri ile sponsor oldukları takımların haftalık liderlikleri ve şampiyonlukları arasındaki ilişkiyi inceleyerek, Türkiye’de spor sponsorluğunun etkinliğini ölçebilmektir. Bu amaç doğrultusunda 2008-2009 sezonunu ile 2013-2014 sezonu arasında Türkiye Futbol Süper Ligi takımlarına forma sponsorluk anlaşması yapan firmaların, ilgili takımların ligde lider olduğu haftalarda ve sezon sonunda şampiyon olduklarında, hisse senedi değerlerinde herhangi bir değişim olup olmadığı olay çalışması yönt ...Daha fazlası

Erişime Açık

Finansal bilgi manipülasyonu: BIST sınai endeksi üzerine bir çalışma

Hayrettin UZUNOĞLU

Bu çalışmanın amacı, Borsa İstanbul sınai endeksinde yer alan firmaların finansal bilgi manipülasyonu uygulamalarında hangi muhasebe hesaplarını kullandıklarını belirleyebilmektir. Bu amacı gerçekleştirebilmek için finansal bilgi manipülasyonu tespit modelleri arasında yer alan M-Skoru Modeli kullanılmış olmakla beraber modelde yer alan değişkenlerde bazı değişiklikler yapılmıştır. Finansal bilgi manipülasyonu yapan ve yapmayan firma ayrımı için Sermaye Piyasası Kurulu’nun 01.01.2013 ile 31.12.2015 tarihleri arasında yayınlanmış olan Sermaye Piyasası Kurulu Haftalık Bültenleri ve Kamuyu Aydınl ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms