Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 3 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 3 Adet 0.002 sn
İlgili Araştırmacılar [2]
Tam Metin [1]
Alt Tür [1]
Alt Tür 1 [2]
Bilimsel Araştırma Etkinlikleri [1]
Açık Erişim Tarihi [1]
Tarih [1]
Dizin Platformu [1]
İsmi Geçen [1]
Projeler [1]
Erişime Açık

İnsanla Hayvan Arasındaki Bağ ve Geleneğin Sürdürülebilirliği Temelinde Yünüm Böğetin Değerlendirilmesi

Hüsniye AKILLI

Yünüm böğet, Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) Ulusal Envanterine dahil edilerek kayıt altına alınan Anadolu’nun birçok yerindeki takvime bağlı inanış, kutlama ve gelenekler kapsamında koç katımı, kırkım töreni gibi isimlerle kutlanan çoban bayramlarından biridir. Koyunların yıkanması ve temizlenmesi amacıyla gerçekleştirilen bu gelenek, Türk boylarındaki hayvan kültü ile ilgili saya gezme ve saya manileri gibi geleneklerin uzantısını oluşturmaktadır. Burdur’un Hasanpaşa Köyü’nde bir şenlik çerçevesinde yarışma biçiminde organize edilen yünüm böğet geleneğinde, diğer hayvan festivallerinden ...Daha fazlası

Erişime Açık

KAYSERİ’DE HALK TAKVİMİ: SAYILI GÜNLER VE BUNLARLA İLİŞKİLİ İNANIŞLAR

Hüsniye AKILLI | Ali KAYA

Halk takvimleri, yerleşim yerlerinin kendine özgün coğrafi, ekonomik, dinsel, mitolojik, sosyolojik ve kültürel unsurlarıyla ilgili verileri kapsayan ‘geleneksel somut olmayan kültürel miras’ unsurlarıdır. Hava durumuna ilişkin meteorolojik ve ölçülebilen bilimsel veriler çok önemli olmakla birlikte, halk takvimlerinin en önemli özelliği; salt hava tahminini değil yüzyıllar boyunca aktarılan ekolojik bilgiyi de beraberinde taşıması ayrıca sosyo kültürel zenginlikleri ve miras unsurlarını da içinde barındırmasıdır. Görüşme tekniği ve konuyla ilgili bilimsel çalışmalardan elde edilen veriler doğ ...Daha fazlası

Erişime Açık

1923'ten 2023'e Türkiye Siyaseti

Hüsniye AKILLI

İl özel idareleri, belediye ve köylerden oluşan yönetsel yerinden yönetim kuruluşlarımız farklı ölçeklerdeki yerleşim yerlerinde yaşayan halkın, mahalli ve müşterek nitelikteki gereksinimlerini karşılamak amacıyla kurulan organları seçimle göreve gelen kamu tüzel kişilerini oluşturmaktadır. Çalışmada bu kuruluşların Osmanlı Devleti’nin son döneminden günümüze, yüzyılı aşkın bir süreçte nasıl ve hangi şartlar altında örgütlendikleri değerlendirilmiştir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms