Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

İç-dış grup karşılaştırmalarının kolektif benlik saygısına etkisi

Atanur AKAR

Çalışmada ic-dış grup karşılaştırmasının kollektif benlik saygısı üzerindeki etkisini incelemek amaclanmıştır. Bu amacla, iki farklı üniversiteden (devlet ve vakıf) 239 Psikoloji ögrencisinden ic gruplarını (Psikologlar) düşük statüde algılanan (Çocuk Gelişimci ya da Psikolojik Danışman) veya yüksek statüde algılanan (Psikiyatrist) bir dış grupla karşılaştırması istenmiştir. Katılımcılar karşılaştırmalarını grupların statüsü ve yarışmacılık düzeyi üzerinden yapmış, ardından da kollektif benlik algısı ölcegini (Luhtanen ve Crocker, 1992) doldurmuştur. Bulgular, katılımcıların Psikolojik Danışma ...Daha fazlası

Erişime Açık

Psikolojik sağlamlık tutum beceri ölçeği geçerlik güvenirlik çalışması

Atanur AKAR | Timuçin AKTAN

Bu çalışmanın amacı, Psikolojik Sağlamlık Tutum Beceri Ölçeğinin (PSTBÖ) Türkçeye uyarlamasını yapmak ve geçerlik güvenirliğini incelenmektir. Ölçeğin psikometrik özelliklerini incelemek amacıyla iki farklı çalışma grubundan veri toplanmıştır. İlk çalışma grubu, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında, Mersin ili, Toroslar ilçesinde dört farklı lisede eğitimine devam eden 423 lise öğrencisinden oluşmuştur. İkinci çalışma grubu için aynı bölgedeki farklı bir lisede öğrenim gören 250 katılımcıdan veri toplanmıştır. Psikolojik sağlamlıktan söz edebilmek için belirgin bir risk faktörünün olması gerektiği ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms